Единствена Македонија реагира на денешната изјава на генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски дека за промена на изборниот модел е потребен консензус од СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ и албанските партии во Собранието.

Добро е да се промени изборниот модел со консензус, но, доколку не се постигне консензус го потсетуваме СДСМ дека во изборната кампања за парламентарните избори во декември 2016, Зоран Заев вети дека кога ќе победат на изборите ќе го променат изборниот модел и Македонија ќе биде една изборна единица. Доколку СДСМ не воведе една изборна единица, Заев продолжува да влегува од лага во лага со што се потврдува дека лидерот на СДСМ постојано ја замајува јавноста.

Но, СДСМ сега глуми лудило. СДСМ сега калкулира и се задскрива зад ВМРО-ДПМНЕ иако има доволно мнозинство во Собранието да го смени изборниот модел. СДСМ изврши национално предавство со бришењето на се што е македонско без консензус на македонскиот народ, а сега за изборниот модел ќе барале консензус што е врв на дволичноста на марионетската власт во Скопје.

Да потсетиме, Единствена Македонија уште на 22 јули 2010 во Собранието има поднесено амандман на Изборниот законик со кој се бара промена на изборниот модел и територијата на Република Макеоднија да биде една изборна единица, но, овој амандман до денешно време остана закочен во собраниските фиоки.

Со почит, Центар за комуникации на Единствена Македонија


Администратор
08/06/2019 16:00