Единствена Македонија го осудува истиот пристап на Зоран Заев со оној на поранешниот премиер Никола Груевски, борбата со криминалот да се води според политичко сценарио и по однапред изготвен список.

Никола Груевски по изборната победа во 2006 година изготви список на дваесет и пет функционери од поразениот СДСМ кои еден по еден се гонеа редоследно по политичка проценка за одвлекување на вниманието на јавноста од афери и неповолни настани поврзани со тогашната власт на ВМРО-ДПМНЕ. Зоран Заев сега тргнува по стапките на Груевски со процесуирање и темпирање на криминални случаи кога има настани што негативно влијаат на рејтингот на владата на СДСМ а сето тоа по однапред изготвен список од Заев иако секој оној што се води од искрена борба за расчистување со криминалот не треба да се служи со маркетиншки трикови.

Новата легална власт на Единствена Македонија ќе ја сосече во корен праксата на гонење на криминал според политичко сценарио дефинирано во некој список, дотолку повеќе, покрај национална ќе спроведеме и социјална револуција што подразбира ревизија и одземање на украдените десетици милијарди евра во приватизацискиот и постприватизацискиот период во изминатите 28 години.


Администратор
21/02/2019 11:00