Британец на националната лотарија во Велика Британија освои речиси 115 милиони фунти. Извлекувањето на џекпотот од „Евромилиони“ организирано е вчера, првиот ден на 2019 година.

Тоа е четврта по големина освоена сума во историјата на Велика Британија.

Најголемата награда на лотаријата „Евромилиони“ во Велика Британија во 2018 година и трета најголема лото награда на сите времиња е 121 милиони фунти.

Во британската историја најголема награда за лотарија е џекпотот на „Евромилиони“ во износ од 161 милиони фунти освоена е во 2011 година, а во август 2012 година освоени се над 148 милиони фунти.

Евромилиони се игра во девет земја – Велика Британија, Австрија, Белгија, Франција, Ирска, Луксембург, Португалија, Шпанија и Швајцарија.


Администратор
03/01/2019 01:35