„Зголемување на употребата и достапноста на официјалните статистички податоци во Република Македонија“ е насловот на проектот за кој денеска во Скопје ќе говорат директорите на Државниот завод за статистика и на Шведскиот завод за статистика, Апостол Симовски и Јоаким Стимн.

Како што е најавено, на настанот ќе се обратат и државниот секретар во Министерството за надворешни работи Калинка Габер и гувернерката на Народната банка на РСМ, Анита Ангеловска Бежоска.

Во вториот дел ќе следи панел-дискусија на која ќе земат учество двајцата директори и Бојан Кардалов, комуниколог, Билјана Дуковска од Платформата за справување со сиромаштијата и Џабир Дерала од Цивил Медија.


Администратор
19/10/2021 10:42