Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем“, СВР Охрид поднесе кривична пријава против В.Н.(36) од Штип.

Тој, на 13.05.2021 година на социјалната мрежа Facebook, по објава на текст на електронски медум, постирал недоличен коментар со што, промовира и поттикнувал омраза кон определена група или поединец.


Администратор
17/09/2021 01:55