Претсседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на својот фејсбук профил објави документи на кои се гледа дека финансиер на политичката партија СДСМ е предложена за член на Судскиот совет.

- Еве зошто Македонија со власта на Зоран Заев не е правна држава и зошто немаме независно судство.

- Зошто сме 111-ти по корупција и најлоши во Европа;

И зошто со Заев нема да не биде

Советник на Заев, финансиер на СДСМ, владин член на бордот на Телеком Тања Чачарова Илиевска, сега претставена за независен експерт и предлог за член на Судскиот совет.

Ова се тие европски вредности на Заев, истакна Мицкоски.


Администратор
24/07/2021 15:10