Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска објасни дека се слушнал со премиерот на Словенија Јанез Јанша околу т.н Нонпејпер кој се појави во еден босански портал каде се тврди дека Јанша доставил документ во кој се говори за конечен распад на Југославија преку поделба на Косово,Босна и Херцеговина, Косово и Македонија.

Нема такво нешто, се слушнав со премиерот на Словенија, Јанша. Мислам дека Фајон-Ѓилас и Заев со вакви написи сакаа нешто друго да постигнат-објасни Мицкоски.


Администратор
16/04/2021 00:14