Фудбалската конфедерација на Јужна Америка (КОНМЕБОЛ) донесе одлука за одложување на квалификациските натпревари во март 2022 година, објави прес-службата на организацијата.

Тренери на голем број европски клубови изјавија дека не сакаат да ги ослободуваат своите играчи во своите репрезентации поради ограничувањата за преминување на границите низ целиот свет, предизвикани од пандемијата на коронавирус.

Претходно, една од опциите беше одржувањето на натпреварите на селекциите од Јужна Америка во услови на таканаречениот „меур“ во еден од европските градови.


Администратор
07/03/2021 00:57