Светската фудбалска федерација (ФИФА) и Фудбалската конфедерација на Јужна Америка (КОНМЕБОЛ) овој месец ќе разговараат за местото каде би се играле мартовските натпревари од квалификациите за СП 2022 година.

Претходно, тренерите на голем број европски врвни клубови изјавија дека не сакаат да ги ослободуваат своите играчи во нивните репрезентации, поради ограничувањата за преминување на границите низ целиот свет, предизвикани од пандемијата на коронавирус.

Особено, секој што пристигнува во Велика Британија од јужноамериканските земји мора да помине 10-дневен карантин. Нема исклучоци за фудбалерите.

Колумбија ограничи летови од и кон Бразил. Репрезентациите на овие земји треба да играат едни против други на 26 март во Колумбија.

Една од опциите е одржување на натпревари на репрезентации од Јужна Америка во таканаречениот „меур“ во еден од европските градови.


Администратор
07/03/2021 00:37