Професорот Љубомир Цуцуловски, во гостување на ТВ „Канал 5“ говороше за случувањата на 27 април при што истакна дека организатор на случувањата на 27 април е тој што најмногу доби од целиот тој настан.

Како што потенцира Цуцуловски, правното насилство што е направено при гласањето на Талат Џафери на 27 април е е пострашно од физичкото насилство, затоа што пред да влезат луѓето во парламентотсе доведе во прашање опстанокот на една држава со тоа што се случуваше внатре, односно тоа неуставно гласање за Претседател на Собранието.

Професорот вели дека за него пострашно е прекршувањето на законите што го прави држвата отколку тоа го прават граѓаните.


Администратор
27/02/2021 01:27