Франција денеска ќе претседава со донаторска конференција за хуманитарна помош за Либан.

Конференцијата се организира во соработка со ОН и тоа ќе биде втор ваков настан откако пристаништето во Бејрут и голем дел од градот беа уништени во експлозија на силос со вештачко ѓубриво.

Експлозијата се случи на 4 август, во екот на финансиска криза, инфлација, невработеност и епидемија на коронавирусот во и онака сиромашниот Либан.


Администратор
02/12/2020 16:00