Рускиот претседател Владимир Путин ја одобри Стратегијата за развој на арктичката зона на Руската Федерација и обезбедување национална безбедност за следните 15 години, пренесува агенцијата ТАСС.

Регулативата е објавена на официјалниот интернет портал за правни информации.

„Стратегијата за развој на арктичката зона на Руската Федерација и обезбедување национална безбедност до 2035 година е одобрена“, се наведува во документот.


Администратор
27/10/2020 03:22