Американскиот Центар за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) денеска регистрира 63.195 нови случаи на коронавирус и 380 смртни случаи од Ковид-19.

Вкупниот број на заразени во САД достигна 8.617.022.

Според ЦДЦ, вкупниот број на починати од Ковид-19н се искачи на 224.601.


Администратор
27/10/2020 02:04