Кавадарчанец на возраст од 71 година почина од коронавирус на клиника, додека петгодишно дете „однесе“ во изолација 14 деца, две негувателки и една воспитувачка во градинка.

Оваа информација за МИА ја потврди доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог при кавадаречкиот Центар за јавно здравје.

Во изминатите 24 часа, потврдени се нови четири случаи во Кавадарци и осум во Неготино. Тие се на возраст од пет до 61 година.


Администратор
26/10/2020 16:12