Според инсајдерот на ЕСПН, Адријан Војнаровски, сезоната во НБА лигата може да продолжи во август, а не во јули како што се сметаше претходно.

На 28 мај раководството на лигата ќе одржи состанок со генералните раководители на тимовите, а на 29 мај ќе се одржи состанок на Управниот одбор.

Во петок, можеме да се очекува препорака за враќање во процесот на тренинзи.

Сезоната е прекината во март поради пандемијата на коронавирус. НБА лигата има намера да ги одржи преостанатите натпревари во Светскиот центар за рекреација Волт Дизни во Флорида.


Администратор
28/05/2020 01:47