Пратеничката од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Жаклина Пешевска при влегувањето во Собраниската сала за планарни седници вербално и се „пушти„ на пратеничката Нола Исмаиловска, која со гласови на членовите и поддржувачите на ВМРО-ДПМНЕ стана пратеничка а потоа гласаше за промена на името во Северна Македонија, велејќи и како и не и срам за нејзиниот однос и кој и дал право да и го споменува нејзиното име, на што Исмаиловска и возврати дека не е на виновна што гласала за Законот служба во АРМ каде се менува името на Армијата.

Пешевска на ова и возврати да си ја затне устата погана а пратениците Илија Димовски и Никола Мицевски пристапија до Пешевска и ја однесоа да седне на столчињата во првите редови за да не биде во близина на Исмаиловска.

Видеото е превземено од Телевизија 21


Администратор
16/02/2020 15:05