Џеват Адеми, Али Ахмети, Амди Бајрам, Љиљана Поповска и Самка Ибраимовски се петте пратеници кои не гласале на првото гласање за Законот за ЈО а пратеникот Узеири - Ферати Мерал воопшто и не бил присутен во салата според официјалните податоци и официјалниот листинг од гласањет во Собранието на Република Македонија.

Откако со 74 гласа „За“ во првото гласање, Собранието не го донесе Законот за ЈО, Талат Џафери го поништи истото и повторно го стави на гласање, кога имаше потребен број на пратеници, односно 80 пратеници гласаа „За“.


Администратор
16/02/2020 14:39