На барање на координаторите на пратеничките на СДСМ и ДУИ, Талат Џафери ја прекина седницата на која требаше да се гласа за распуштање на парламентот и предложи продолжение на 131-та седница на која треба да се разгледуваат и да се гласаат нови три закони и тоа за Законот за аудио визуелни медиумски услуги, за инспекторатот за употреба на јазиците и Законот за лични податоци.

Пратениците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ револтирано ја напуштија седницата по што Џафери даде пауза до 15:30 часот за да се обезбедат потребните материјали за тие точки.


Администратор
16/02/2020 14:24