Екипата на најпознатото албанско истражно шоу, Фикс Фаре, влезе во мисија со заменик министерот за здравство во Македонија, Асим Муса.

Како што може да се види на видеото заменик министерот Муса се пазарел со пациент од Албанија за да се изврши операција во една од болниците во Струга.

За оваа работа, Муса побарал 1.000 евра, додека како аванс земал 50 евра. Во емисијата се вели дека заменик министерот меѓу другото правел и сунети и дека тоа го правел за бакшиши.


Администратор
15/10/2019 01:12