Новинарот во весникот „Ла Верита“, Ларис Гајсер во радио емисија по објавувањето на аудио разговорите мислел дека лицата кои се во снимките ќе негираат дека се работи за нив, па дури ни дека не спиел од страв, но тие признале дека се работи за нив.

Гајсер смета дека преку снимките се разоткрива системска корупција, политичка и судска, но дека постоел страв дека ќе исчезнат доказите па затоа и ги објавиле.

Според Гајсер, политичката кариера на македонскиот премиер Зоран Заев е завршеана и дека неговиот меѓународен кредибилитет веќе е целосно изгубен.


Администратор
13/08/2019 14:00