Владата на денешната седница ја констатираше оставката на директорот на истражниот затвор – Скопје, Ѓоко Котевски.

На предлог на Управата за извршување санкции, за в.д. директор на оваа институција е назначен Есад Рахиќ, магистер по безбедносни науки и поранешен претседател на Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата на разузнавање, како и поранешен претседател на Комитетот за Одбрана и безбедност при Собранието на Република Северна Македонија.


Администратор
11/06/2019 18:46