Вандали искорнале метални столпчиња поставени за безбедност во сообраќајот во Кавадарци, особено на децата кога одат на училиште, реагираат денеска од кабинетот на кавадаречкиот градоначалник.

– Овде пред извесен период се интервенираше со градежни активности за да се запре со непрописно паркираните возила, да се подобри безбедноста на децата кои се движат по оваа улица додека посетуваат училиште и за безбедноста на сите нас. ЈП Комуналец секојдневно ја одржуваат хигиената, велат од градоначалничкиот кабинет.

Но, тоа што се случило во текот на вечерта, додаваат оттаму, ја намалува можноста на децата


Администратор
21/04/2019 10:24