Потпреседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски во вечерашната емисија „И што сега“ констатираше дека коалицијата помеѓу СДСМ и ДУИ претставува една неприрoдна коалиција којашто се создава во овој период и е надвор од сите правила на едно меѓуетничко разбирање и општење во Република Македонија.

– Неприродна е зошто тоа е напушатње на основниот принцип победник со победник и ова е континуитет којшто на крај ќе резултира со фрустрации, а може да резултира со проблеми, истакна Николовски.

Николовски посочи дека ниту СДСМ верува дека може да го победи ВМРО-ДПМНЕ, ниту ДУИ верува дека ќе може да ја победи албанската опозиција и затоа тие решиле да се спојат се со цел да не се знае чии гласови чиви се.

-По објавата на кандидатурата на проф. Гордана Силјановска апсолутно сметам дека водиме и дека ќе победиме на престојните претседaтeлски избори, потенцираше Николовски.


Администратор
15/03/2019 03:20