Со потпишување меморандум денеска Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) и „Македонска Берза“ ќе ја унапредуваат соработката.

Целта, меѓу останатото, е на македонските компании да им се овозможи пристап до алтернативен извор за прибирање капитал.

Деталите за меморандумот ќе ги објават директорите на ФИТР и Берзата, Јован Деспотовски и Иван Штериев.


Администратор
14/02/2019 09:15