Поранешниот претседател на Еквадор Рафаел Кореа побара азил во Белгија, јавија белгиските медиуми, повикувајќи се на неименуван извор.

Кореа, кој живее во Белгија, е баран од еквадорски обвинители поради случај на киднапирање.

Во јули, Судот во Кито нареди апсење на Кореа.


Администратор
08/11/2018 19:26