Собраниската Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања со мнозинство гласови „за“ го прифати барањето на судот и му препорача на Собранието да му го одземе пратеничкиот мандат на Никола Груевски заради издржување на двегодишната затворска казна за предметот „Тенк“ на Специјалното јавно обвинителство.

Само нејасно е дали за одземање на мандатот на Груевски гласаа четири, пет или шест од деветте членови на Комисијата.

Моментот на шепкање можете да го видите од 26:50 минута


Администратор
08/11/2018 13:09