Судот во Њујорк денеска отфрли едно од шестте кривични обвиненија против продуцентот Харви Вајнстин, откако обвинителите соопштија дека не се против со оглед на информациите до кои дошле за време на истрагата.

Отфрлената точка од обвинението се однесува на наводниот сексуален напад на Вајнстин врз една жена во 2004 година.

Петте други обвиненија, меѓу кои и наводните напади врз други две жени остануваат во случајот пред кривичниот суд на Менхетн.

Вајнстин изјави дека не е виновен ниту по една точка од обвинението.


Администратор
11/10/2018 18:14