Најдобриот играч член на СЛ Клубот ќе се поднови со автомобил

Членовите на СЛ клубот со своите типувања регистрирани на СЛ клуб картичката ќе се натпреваруваат сè до 30 мај, по што ќе се комплетира листата на финалистите кои ќе се натпреваруваат од 10 до 30 јуни, за главната награда – автомобил Peugeot 308. Во финалето влегуваат, најдобро рангираните типувачи -победници од месеците во пролетната етапа на купот.


Типко: Лион - ПСЖ

Makpress.mk прогнозира дека на дерби натпреварот од Француската фудбалска лига помеѓу Лион и ПСЖ, двата тима ќе постигнат по еден гол и притоа на целиот натпревар ќе паднат три или повеќе голови.