Спасевска: Не води министерка која нема ни еден ден стаж во образованието

Го имаме овој проблем зошто образованието е партизирано, оцени вечерва координаторката на иницијативата „Учебници и настава мора да има! , Драгана Спасевска во емисијата „Што не е јасно?“.


Мицкоски оствари средба со грчкиот амбасадор во Македонија, Русос Кундурос

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, проф. д-р Христијан Мицкоски денеска оствари средба со грчкиот амбасадор во Македонија, Русос Кундурос.


11 жени од рурални средини добија грантови

Потпишани првите 11 од вкупно 250 договори за грант наменети за жените од руралните средини во вредност од 3.000 евра, со цел поддршка, зајакнување и унапредување на нивната положба во државава.


Охридско Езеро и Студенчишко Блато номинирани како трето и најголемо Рамсар место во државата

Со впишувањето на Охридско Езеро и Студенчишко Блато во Светска Рамсар листа, нашата држава, по Преспанското и Дојранското Езеро го доби третото и најголемо водно живеалиште од меѓународно значење, информираат од Министерството за животна средина и просторно планирање.